Wie zijn de Bevers?

De Bevers zijn tussen de 5 en 7 jaar en draaien elke zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur. Bevers houden vooral van spelletjes, knutselen, koken/bakken, naar het bos gaan, sportief spelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. En daarvoor hoeven ze niet op reis. In het dorp Hotsjietonia is genoeg te beleven. In het dorp Hotsjietonia wonen allemaal themafiguren. Elk themafiguur heeft zijn of haar eigen eigenschappen en houdt van verschillende dingen om te doen, te maken of te spelen. De Bevers hebben minimaal één keer in het jaar één weekend in de eigen blokhut. Daarnaast is er elk jaar een Bever-Doe-Dag met andere Bevers uit de regio. Bevers herken je aan hun rode polo met paarse das.

 

Hotsjietonia

Om voor variatie in het programma te zorgen, werken we met acht activiteitengebieden. In Hotsjietonia vind je deze acht activiteitengebieden terug. De huizen van de bewoners staan in een bepaald activiteitengebied, evenals het dorpsplein en het speelveld. De bevers beleven de avonturen door de ogen van Stuiter. Stuiter is een zesjarig kind en de hoofdfiguur in de verhalen over Hotsjietonia. Stuiter is dol op spelletjes en houdt ervan om lekker actief bezig te zijn.

 

Informatie voor de ouders/verzorgers

  • Contributie: Uw kind mag 3 keer komen kijken, daarna gaat u contributie betalen, lid zijn van de Bevers kost € 10,- per maand.

 

  • Zelf even kijken: de eerste keer dat uw kind komt kijken is altijd spannend, u kunt gerust eventjes blijven kijken. U kunt dan zelf zien hoe alles in zijn werk gaat. Na een half uurtje vragen wij u echter vriendelijk om niet meer te blijven kijken. Dit kan soms namelijk voor onrust bij andere kinderen zorgen en vaak werkt het ook zo dat als kinderen hun ouders niet meer zien en druk bezig zijn, ze ook geen tijd hebben om aan eventuele heimwee te denken.
  • Openen: De draaidag begint met een openingslied. Om de opening op tijd en met z’n allen te beginnen, is het wenselijk dat u en uw kind 5 minuten voordat we beginnen aanwezig zijn. De kinderen vinden het leuk als u hierbij aanwezig bent. U bent daarom van harte welkom om de opening bij te wonen.
  • Kleding: De Bevers dragen een rode polo en een paarse groepsdas. De paarse sjaal wordt door ons verzorgd bij de installatie. De rode polo schaffen wij op aanvraag aan op eigen kosten. Wij vragen u uw kind altijd in de beverpolo te laten komen en zeker wanneer wij een dagje met de kinderen op pad gaan. Het is dan namelijk heel prettig voor ons om in een oogopslag te kunnen zien waar de kinderen zijn. Ook staat er op de polo de naam van de groep. Als er iets is of de bevers weten niet waar wij zijn, kunnen mensen ons om laten roepen als we bijvoorbeeld in een speeltuin zijn.
  • Deskundigheid: U wilt natuurlijk zeker weten dat uw kind bij ons in goede handen is. Daarom is het wellicht prettig om te weten dat alle leidinggevenden cursussen volgen bij Scouting Nederland. Deze cursussen staan geheel in het teken van leiding geven en zijn afgestemd op de leeftijdscategorie van de kinderen. Wij houden daarnaast zoveel mogelijk de norm aan van één leiding voor vijf kinderen.
  • Teamleider: Elke speltak heeft een eigen teamleider. Deze teamleider is de 'koppeling' tussen het leidingteam van de Bevers en het scoutingbestuur. Heeft u een klacht of een opmerking dan kunt u bij deze teamleider terecht. Als u dit niet met de leiding zelf wilt bespreken, dan kan de teamleider u tevens in contact brengen met de vertrouwenspersoon of een lid van ons scoutingbestuur. Dit kan bijvoorbeeld een ouder van een Bever zijn die in de Ouderraad zit.
  • Afmelden: Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw kind een keertje niet kan komen. Wij vragen u dit van tevoren wel even te melden, zodat we hier rekening mee kunnen houden. 
  • Installatie: Als uw kind bij de Bevers is wordt hij of zij geïnstalleerd. Dit is een feestelijk en officieel gebeuren waarbij papa's, mama's, opa's en oma's en broertjes en zusjes van harte uitgenodigd zijn. Ook filmcamera's en fototoestellen zijn van harte welkom. De bevers krijgen bij de installatie een paarse das. Zij horen dan helemaal bij de groep en zijn officieel Bever! U krijgt vanzelf te horen tijdens welke opkomst de installatie plaatsvindt.
  • Weekend: De Bevers gaan nog geen hele week op kamp, daar zijn zij nog te jong voor. Wel wordt er minimaal één keer per jaar een weekend gehouden, het zomerkamp. De Bevers slapen dan één of twee nachtjes in de blokhut en soms ergens anders. We doen dan allerlei leuke dingen met op zaterdag vaak een groot uitstapje.
  • Overvliegen: Aan het begin van het nieuwe jaar gaan alle oudste leden binnen de groep over naar een volgende speltak. Dit heet overvliegen en dit vindt meestal plaats op een zaterdag in oktober. Wij nemen op die dag afscheid van onze oudste Bevers (vanaf 7 jaar), waarna ze welkom worden geheten bij hun nieuwe speltak. De volgende groep biedt uw kind activiteiten aan die goed aansluiten bij zijn of haar leeftijd. Zij maken daar rustig kennis met de andere kinderen, de leiding en het nieuwe thema. De Bevers vliegen dan over naar de Welpen (van 14.00 uur tot 17.00 uur).