Wie zijn de Scouts?

Scouts zijn kinderen tussen van 11 t/m 14 jaar en draaien elke zaterdag tussen 14:00 to 17:00 in en om de Blokhut, uiteraard zoveel mogelijk buiten. Want naast ons eigen veld en kampvuurcirkel is er ook een mooi bos dichtbij, of we gaan op de fiets naar de hei. Draaien de Scouts binnen, dan doen zij dat in hun eigen lokaal op de eerste verdieping.

Gebruik je talenten

Een Scout ontwikkelt z'n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom zijn de Scouts ook zo veelzijdig;

Bomen omhakken, primitief koken, bruggen bouwen van touw en hout, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, tocht lopen met kaart en kompas, theater, vliegers maken... je kunt het zo gek niet bedenken.

Natuur

Geen beter leven dan buitenleven. Een Scout kan niet zonder de natuur en dus ben je daar zuinig op. Dat is ook iets wat je belooft als je bij de Scouts komt.

Op kamp

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Niet weten waar je 's avonds slapen zal. Dikke vrienden worden.

Wat kan je van leiding verwachten?

De leiders zijn de reisleiders van jouw ontdekkingsreis;

Ze laten je zien hoe iets kan.

Ze maken jouw avontuur mogelijk.

Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is.

Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen.

Dat het veilig is wat jullie doen.

 

Oh ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon gezellig mee.

 

Lid worden?

Je mag 3 keer met de groep meedraaien, daarna ga je contributie betalen. Voor de Scouts bedragen de contributiekosten € 13.50,-- per maand.

Meer informatie? Kom op zaterdagmiddag om 14:00 even langs op de blokhut!