Spelend op ontdekkingsreis

Plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting verkennen kinderen en jongeren de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen. Eerst nog speels, later steeds avontuurlijker en met meer uitdaging. Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen. Ze worden zelfstandig en nemen hun eigen beslissingen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Zo helpt Scouting kinderen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid.

Afbeelding

Kies je eigen avontuur: De welpen!

Ben je tussen de zeven en 11 jaar? Jij boft! Bij de Welpen spelen jongens en meisjes samen. Het is een avontuurlijke groep waarvoor elke week van 14:00 tot 17:00 allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd: vuurtje stoken en er erop koken, insigne-programma's, tochten lopen met speciale route-technieken, beginnend pionieren (dingen knopen met touw en palen), veel spellen, sporten en knutselen. Deze activiteiten worden overal uitgevoerd, vooral rond de blokhut maar we gaan ook vaak naar het bos of naar het dorp. Ook gaan we regelmatig verder weg, dan gaan we zwemmen, schaatsen of naar bijvoorbeeld het broodbakkerijmuseum. Het leiding team bestaat uit vier enthousiaste mensen, dus alles en iedereen wordt goed in de gaten gehouden.

Eigen avontuur is eigen lokaal

Het liefst vindt ieder avontuur buiten plaats, maar soms gaat dat gewoon niet. Dan is het fijn om te weten dat wij ook nog een heel mooi eigen lokaal binnen hebben. Dit is één van de twee grote lokalen op de begane grond. Hier zijn ook de nodige avonturen te beleven. Zo bied het lokaal ruimte voor heel veel spellen, zoals zitvoetbal, levend kwartet, dweilhockey of levend mijnenveger.

Daarnaast heeft ons lokaal een mooie houtkachel waar je kunt opwarmen na het avontuur buiten.

 

Afbeelding

Op kamp!

Eens per jaar gaan de welpen bijna een hele week op kamp, in de zomervakantie. Dan slaap je samen in een clubhuis of het gebouw van een andere Scoutinggroep. Je leert elkaar nog beter kennen en beleeft extra speciale avonturen. Een groot kampvuur, zwemmen, leuke uitjes, tocht lopen, vies worden, later naar bed zijn enkele van de dingen die zo'n kamp gaaf maken.

We gaan ook elk jaar naar het WEKKA, wat staat voor Welpen-Esta-Kabouter-KAmp, dit is een regio activiteit waar ≈10 scouting groepen aan meedoen. Elk jaar zijn er zo'n 150 kinderen samen op weekend, gezellig en leuk. Het is ook een hele goede voorbereiding voor het zomerkamp!

Meer informatie voor de ouders klik hier [extra pagina of toegevoeging van een downloadbaar bestand]

Wilt u meer informatie over de welpen van de Hike-groep? mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Informatie voor de ouders/verzorgers